Transferro, Zwolle

Voorbeeldprojecten

Transferro is een inkooporganisatie voor ijzerwaren en gereedschap. Maar het groene hart klopt ook waar je het niet verwacht. De tuin voor werknemers is door Ginkel Groep getransformeerd tot een kleine oase.

In 2015 is de Koninklijke Ginkel Groep in samenwerking met NL Greenlabel, Bureau Hager & Huigens en Heem Natuurontwikkeling gestart met de verduurzaming van het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort. Aandacht voor biodiversiteit en het stimuleren van werknemers om naar buiten te gaan stond daarbij centraal.

Dankzij dit proces is niet alleen de openbare ruimte aangepakt, maar ook meerdere bedrijfskavels. Daartoe behoort  ook het bedrijfsterrein van Transferro dat ondertussen een kleine groene oase is geworden waar werknemers graag verblijven. Zo is ‘zinloze’ verharding verwijderd en omgevormd naar aantrekkelijke plantvakken, zijn er inheemse kruidenvegetaties gerealiseerd, een groen terras aangelegd en diverse eetbare struiken en bomen aangeplant. Adviseur en NL Terreinlabel Expert Mark Rotteveel heeft een wezenlijke rol gespeeld bij het ontwerp en realisatie van het project.

Directeur Arap-John (Transferro) is zich zeer bewust van de impact die het bedrijf heeft op zijn omgeving en vindt het belangrijk om het Transferro terrein zo duurzaam mogelijk in te richten. ,,We willen dat het hier net zo aangenaam is als thuis. Het liefst zelfs nog aangenamer en dat het misschien motiveert om thuis ook bewust met de tuin aan de slag te gaan. Ik zie veel meer collega’s buiten, mensen zijn enthousiast en het groen roept een fijn gevoel bij ze op. Het is prettig werken hier en dat is een secundaire arbeidsvoorwaarde die je aan het creëren bent.”

Benieuwd naar de beoordeling? Je kunt het volledige rapport hier nalezen.

Onze rol

  • Beoordeling bedrijfskavel Transferro volgens NL Terreinlabel-methodiek
  • Advisering over verduurzaming van het hele gebied

Resultaat

  • Versterking biodiversiteit, klimaatadaptatie, verhoging beeldkwaliteit en sociale cohesie.