Tijdens de zes-daagse opleiding tot NL Terreinlabel Expert worden cursisten ingewijd in de methodiek van NL Terreinlabel. De cursus is bedoeld voor ervaren en beginnende groenspecialisten. Na afronding van de cursus ben je in staat om de methodiek zelf toe te passen voor opdrachtgevers.

In samenwerking met IPC Academy biedt NL Greenlabel regelmatig de zes-daagse opleiding tot NL Terreinlabel Expert aan. Na het volgen van deze opleiding mogen deelnemers de methodiek exclusief toepassen. Op deze manier is het mogelijk om duurzaam en natuurinclusief ontwerpen, aanleggen en beheren van de leefomgeving vanaf het begin een centrale rol te geven.

Wat is een NL Terreinlabel Expert?

Een NL Terreinlabel Expert is bevoegd om zelf het NL Terreinlabel toe te passen. Deze groene professional is dé specialist die alles weet over een integrale duurzame terreininrichting. Hij/zij weet inzichten op basis van data te vertalen naar een advies op maat voor een opdrachtgever, kan eenvoudig en snel projecten aanmaken, voortgang bijhouden, adviesrapporten maken en bewijslast verzamelen in een digitaal register en uiteindelijk een officieel NL Terreinlabel-certificaat aanvragen. De NL Terreinlabel Expert kan een opdrachtgever daarmee van A t/m Z begeleiden bij het verduurzamen van een terrein.

De NL Terreinlabel Expert opleiding

De NL Terreinlabel Expert opleiding is een initiatief van NL Greenlabel en wordt samen met IPC Groene Ruimte georganiseerd. In de opleiding doe je inhoudelijke kennis op over integrale duurzaamheid, leer je over de werking van de NL Terreinlabel-methodiek en hoe je deze goed kunt toepassen in de praktijk bij jouw type opdrachtgevers. Doormiddel van een eigen casusproject waar je mee aan de slag gaat, leer je met de methodiek werken en kun je met de inzichten op basis van data aan de slag. Op die manier pas je de kennis meteen toe en heb je de eerste praktijkervaring als NL Terreinlabel Expert te pakken.

Subsidie

Mogelijk kun je voor deze opleiding een Colland subsidie aanvragen en tot €1.500 per jaar vergoed krijgen. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen we naar de website hieronder. Voor de duidelijkheid: NL Greenlabel en IPC Groene Ruimte kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het wel of niet verkrijgen van subsidies. Klik hier voor meer informatie

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is met name bedoeld voor hoveniers die terreinen, zoals schoolpleinen, sportparken en bedrijfskavels, aanleggen en beheren. Ook ambtenaren, adviseurs, architecten, ecologen en ontwerpers kunnen de methodiek in hun werkzaamheden integreren.

Waar en wanneer is de volgende cursus?

Kijk voor de aankomende cursusdata op de pagina van IPC Academy.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan op de pagina van IPC Academy.

Hoe kan ik de methodiek toepassen?

Tijdens de cursus leer je aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe je de NL Terreinlabel-methodiek kunt toepassen. Als je na afronding van de opleiding in bezit bent van het certificaat kun je een licentie aanschaffen waarmee je organisatie een jaar lang de methodiek kan toepassen. Deze licentie kan jaarlijks worden verlengd. Het is overigens ook mogelijk om de methodiek als NL Terreinlabel Expert zonder licentie toe te passen. De kosten per eindbeoordeling zijn dan wel hoger.

Wat is de rol van NL Greenlabel?

NL Greenlabel beheert de methodiek en ontwikkelt samen met IPC Groene Ruimte het cursusprogramma. Ook zorgt voor informatievoorziening richting de NL Terreinlabel Experts en verzorgt het interessante webinars en bijeenkomsten.

Meer vragen?

Voor verdere vragen over de opleiding kun je direct contact opnemen met cursusleider Gerhard Guliker: g.guliker@ipcgroen.nl.