powered by NL Greenlabel

Maak kennis met Mark Rotteveel, NL Terreinlabel Expert

Nieuws & Blog

Mark Rotteveel (r.) bij de uitreiking van het NL Terreinlabel voor het bedrijfsterrein van Transferro te Zwolle. 

Beste Mark, kun je iets over jezelf vertellen? 

Ik ben Mark Rotteveel en ik werk sinds 13 jaar voor de Koninklijke Ginkel Groep als projectadviseur en Ambassadeur Leefbare Stad. In mijn werk mag ik een breed scala aan opdrachtgevers inspireren over het duurzaam en groen inrichten van de buitenruimte, binnenruimte, dak en/of gevel. Daarbij ligt mijn focus op het benutten van ecosysteemdiensten die de natuur ons levert om met die ingrediënten leefbare en toekomstbestendige steden creëren. Noem het building with nature. Als opleiding heb ik de HBO Tuin- en Landschapsinrichting gevolgd. Daarna heb ik nog diverse cursussen en opleidingen gevolgd die betrekking hebben op integrale duurzaamheid, eco-engineering en nature based design.

Waarom heb je de cursus tot NL Terreinlabel Expert gevolgd?

De cursus NL Terreinlabel Expert sprak mij aan omdat het mogelijk is met dit label in het gehele proces, van ontwerptraject tot en met uitvoering en onderhoud, de integrale duurzaamheid in te vullen. Duurzaamheid focust zich vaak enkel op energie en materiaalgebruik, maar daarmee worden geen leefbare steden gecreëerd. Ook aspecten als de mens, biodiversiteit en klimaat zijn essentieel om mee te wegen bij het realiseren of renoveren van gebieden. Met het terreinlabel is het mogelijk om samen met de opdrachtgever / stakeholders te bepalen welke elementen bij dit project van belang zijn en behaald kunnen worden.

Is er een project waar je deze kennis al kon inzetten? 

Een project waar ik trots op ben is het project Transferro in Zwolle. Dat is het eerste project waar in de ontwerpfase het NL Terreinlabel is ontwikkeld en toegepast. Twee jaar later is het resultaat verbluffend. Van een verhard terrein met enkel stenen, gazon en grind is het omgevormd naar een biodivers ingericht terrein met allerlei soorten vegetaties, van inheemse kruidenvegetaties tot rijk bloeiende vaste plantvakken, eetbare / vruchtdragende planten en verschillende soorten hagen en bomen. En deze tuin wordt daardoor veel meer gebruikt door de medewerkers en bezoekers van Transferro die dit als een prettige omgeving ervaren.

Ook NL Terreinlabel Expert worden? Kijk dan eens hier