Hesselink Koffie

Voorbeeldprojecten

In het Achterhoekse Winterswijk zetelt een koffiebrander en -leverancier die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het buitenterrein zijn na een renovatie langs de groene meetlat gelegd. Resultaat? De hoogst haalbare score op de uitvoering.

Bij de uitbreiding van het pand van koffiebranderij Hesselink Koffie in Winterswijk vormde duurzaamheid het uitgangspunt. Daarbij werd dit thema integraal benaderd volgens de NL Terreinlabel-methodiek: niet alleen energie, maar ook zaken als materiaalgebruik, klimaatadaptatie en biodiversiteit werden kritisch tegen het licht gehouden.

Bij de inrichting van de buitenruimte is gebruik gemaakt van een biodivers dak, een wadi en veel hergebruik van het bestaande terrein zoals de verharding, beplanting en de meubels. Daarnaast zijn er ook bewuste keuzes voor materialisatie, beplanting met een duurzaamheidspaspoort én biodiversiteit gemaakt. Het resultaat is een prachtige, bedrijfstuin waar zowel de werknemers als de lokale flora en fauna goed gedijen.

Opening door Koningin Máxima

Op 3 juni 2021 heeft Hare Majesteit Koningin Máxima het nieuwe bedrijfspand van Hesselink Koffie in Winterswijk en de buitenruimte feestelijk geopend. Ter gelegenheid van de opening plantte Koningin Máxima een klimaatboom in de tuin van het pand.

Resultaat

Het project heeft na beoordeling de hoogste duurzaamheidsscore verdiend: NL Terreinlabel A.

Meer weten over de duurzaamheidsambities van Hesselink Koffie? Kijk op hesselinkkoffie.nl.

Onze rol

  • borgen van duurzaamheid, van ontwerp tot realisatie

Resultaat

  • NL Terreinlabel A