Tijdens de twee-daagse opleiding tot NL Terreinlabel Expert worden deelnemers ingewijd in de methodiek van NL Terreinlabel zodat ze die vervolgens zelf kunnen toepassen.

In samenwerking met IPC Academy biedt NL Greenlabel regelmatig de twee-daagse opleiding tot NL Terreinlabel Expert aan. Na het volgen van deze opleiding mogen deelnemers de methodiek exclusief toepassen. Op deze manier is het mogelijk om duurzaam en natuurinclusief ontwerpen, aanleggen en beheren van de leefomgeving vanaf het begin een centrale rol te geven.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is met name bedoeld voor hoveniers die terreinen, zoals schoolpleinen, sportparken en bedrijfskavels, aanleggen en beheren. Ook ambtenaren, adviseurs, architecten, ecologen en ontwerpers kunnen de methodiek in hun werkzaamheden integreren.

Waar en wanneer is de volgende cursus?

De data voor de volgende opleiding zijn 10 december (hele dag) en 28 januari (ochtend) op het terrein van IPC in Arnhem (op gepaste afstand). Verdere data zullen via deze website bekend worden gemaakt.

IPC Academy heeft een coronaprotocol opgezet en volgt de voorschriften van het RIVM nauwgezet op om de risico’s voor alle betrokkenen te minimaliseren.

Hoe kan ik me aanmelden?

Stuur een mail naar office@nlgreenlabel.nl onder vermelding van uw naam, geboortedatum, mailadres, organisatie en factuuradres.

Hoe kan ik de methodiek toepassen?

Tijdens de cursus leert u aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe u de NL Terreinlabel-methodiek kunt toepassen. Als u na afronding van de opleiding in bezit bent van het certificaat kunt u een licentie aanschaffen waarmee uw organisatie een jaar lang de methodiek kan toepassen. Deze licentie kan jaarlijks worden verlengd. Het is ook mogelijk om de methodiek als NL Terreinlabel Expert zonder licentie toe te passen. De kosten per eindbeoordeling zijn dan wel hoger.

Wat is de rol van NL Greenlabel?

NL Greenlabel beheert de methodiek, presenteert en ondersteunt de NL Terreinlabel Experts en borgt de onafhankelijkheid van de beoordeling.

Welke kosten zijn er aan de opleiding en de licentie? 

De kosten voor de opleiding zijn 2000 euro ex. btw. NL Greenlabel partners  betalen 1500 euro ex. btw. Indien u afdraagt aan Colland kunt u in aanmerking komen voor een Colland subsidie zolang er budget is.

 

Nog meer vragen?

Voor verdere vragen kunt u direct contact opnemen met projectleider Steven Kamerling: s.kamerling@nlgreenlabel.nl

 

Solarpark de Kwekerij
NL Greenlabel