powered by NL Greenlabel

Data nieuwe opleiding tot NL Terreinlabel Expert bekend

Nieuws & Blog

De tweede lichting NL Terreinlabel Experts is geslaagd! 

update: vanwege de Corona-maatregelen de data van de training opnieuw aangepast. Dag 1 van de training zal nu zijn op donderdag 25 maart. Dag 2 zal op donderdag 22 april worden gehouden.

Reeds twee lichtingen NL Terreinlabel Experts zijn afgeleverd door IPC, het gerenommeerde opleidingsinstituut voor de groene sector in Arnhem. Diverse partijen, waaronder hoveniers van naam en diverse gemeenten, hebben medewerkers laten opleiden om duurzaamheid, klimaatadaptatie en circulariteit een vaste plek in elk ontwerp te geven. Dankzij de training zijn ze in staat om de methodiek toe te passen. De verificatie van de beoordeling blijft in handen van NL Greenlabel. Deze partij is tevens beheerder van het beoordelingsmodel.

Groenvoorziener als gesprekspartner

De NL Terreinlabel Experts kunnen na de training zelfstandig aan de slag met de methodiek en zijn daarmee een volwaardig gesprekspartner voor architecten, terreineigenaren en woningbouwcorporaties. Er blijkt grote behoefte in de markt te bestaan naar een laagdrempelige methode om duurzaamheid kwantificeerbaar te maken. Het NL Terreinlabel voorziet in die behoefte en is specifiek ontwikkeld om ingezet te worden voor middelgrote gebieden, zoals sportparken, recreatiegebieden en kantoortuinen.

Webinar

Onlangs hield Steven Kamerling, projectleider bij NL Greenlabel, een uitgebreid webinar over NL Terreinlabel en de opleiding tot Expert. Dit webinar kan hier worden terug bekeken.

Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier.